Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون جهش تولید مجلس با اشاره به مخالفت برخی وکلا با ماده ۶ طرح تسهیل مجوزهای کسب و کار گفت: وجود ذی‌نفعان با روحیه انحصارطلبی باعث ایجاد گره‌های زیاد در کسب وکارهای مختلف شده است.

به گزارش قدس آنلاین، محسن زنگنه درباره انحصار به وجود آمده در عرصه وکالت و نقش کانون وکلای دادگستری در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: کانون وکلا در حالی مجوز وکالت به پذیرفته شدگان می‌دهد که خودش ذی‌نفع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین علت هم در بعضی از سال‌ها ظرفیت پذیرش برای رشته وکالت توسط کانون وکلا باز نمی‌شد و در سال‌هایی هم که ظرفیت را باز می‌کردند در حدود هزار تا هزار و ۵۰۰ نفر پذیرش داشتند.

وی ادامه داد: اکنون هم که فشار افکار عمومی در رابطه با عملکرد کانون وکلا زیاد شده، در نهایت باز هم درصد بسیار کمی مجوز ورود به عرصه وکالت را پیدا می‌کنند. این قبیل اقدامات از تبعات ذی‌نفع بودن کانون وکلا در پذیرش وکلا است.

زنگنه با انتقاد از کانون وکلا در سهمیه بندی پذیرش فارغ‌التحصیلان رشته حقوق اضافه کرد: کانون با تعیین سهمیه در پذیرش افراد میزان ورود را به عرصه وکالت بسیار کاهش داده است. در این شرایط حتی اگر با نمره بالایی از دانشگاه و از رشته حقوق فارغ‌التحصیل شده باشید، فارغ از در نظر گرفتن شایستگی افراد، ظرفیت ورود به این عرصه بسته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار به دنبال حذف محدودیت‌ها است افزود: مجلس در ماده یک این طرح، دولت و سایر دستگاه‌ها و سازمان‌ها را مکلف کرده است که محدودیت تعداد پذیرفته شدگان و یا سهمیه بندی‌ها را حذف کند. اگر دانشگاه‌ها برای پذیرش دانشجو، ظرفیت تعیین می‌کنند به این دلیل است که تعداد مشخصی صندلی برای پذیرش دانشجو دارند و ظرفیت دیگری برای برگزاری کلاس‌های بیشتر ندارند اما چرا باید محدودیت در حوزه وکالت توسط کانون ایجاد شود.

وی وجود ذی‌نفعان با روحیه انحصارطلبی را باعث ایجاد گره‌های زیاد در حوزه کسب و کارها عنوان کرد و گفت: این مسئله کار را برای مردم سخت کرده و رتبه کشور را برای سهولت در اعطای مجوز کسب و کار در میان کشورهای دیگر بسیار بالا برده است. وجود روحیه انحصارطلبی و ایجاد وابستگی به دولت باعث شده در همه امور اقتصادی اعمال نفوذ شود به طوری که گرفتن مجوز برای کارخانه ارزش به مراتب بیشتری از واگذاری کارخانه پیدا کند و این مسئله همه به علت وجود تبعیض، انحصار و رانت‌هایی است که اکنون وجود دارد.

زنگنه تصریح کرد: مجلس دستگاه‌ها را مکلف کرده هر نوع محدودیتی از جمله محدودیت در تعداد و جغرافیای منطقه را حذف کنند. به عنوان نمونه یک کسب و کار در محله‌ای ایجاد می‌شود و برای کسب و کار بعدی اجازه فعالیت در آن محدوده را نمی‌دهند و اعلام می‌شود فاصله مشخصی برای باید رعایت کند. این موضوع باعث منفعت طلبی شخصی که قبلاً مجوز را دریافت کرده می‌شود و مجوزش ارزش زیادی از نظر مالی پیدا می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه مجلس به دنبال رقابتی کردن بازار کار است، افزود: اگر نمایندگان به دلیل بررسی این طرح در فشار قرار دارند به دلیل برداشتن محدودیت‌هایی در عرصه کسب و کارهاست تا تبعیض‌ها و انحصارها حذف شود.

وی با اشاره به عدم تمکین سردفتران از قوانین به خصوص درباره سند رسمی خودرو بیان کرد: اگر بعضی از وکلا و سردفتران دلیل مخالفت خود با طرح مجلس را صیانت از دارایی‌های مردم و رعایت موارد قانونی اعلام می‌کنند، اما در نهایت این اعتراضات منشأ اقتصادی دارد. دفاتر اسناد رسمی درآمد زیادی از نقل و انتقال خودرو کسب می‌کنند و اگر شرط ثبت سند خودرو در دفاتر حذف شود، سود زیادی که در گذشته به دست می‌آوردند را از دست می‌دهند به همین علت در مقابل این قانون مقاومت می‌کنند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: سردفتران دلیل مخالفت خود با طرح تسهیل صدور مجوز کسب و کار را این طور توجیه می‌کنند که عده‌ای در دفاتر رسمی مشغول به کار هستند و با اجرای این طرح بیکار می‌شوند، درحالیکه اولویت ما با خدمات رسانی به مردم جامعه است. به عنوان نمونه هنگام آغاز به فعالیت تاکسی‌های اینترنتی، آژانس‌های کرایه ماشین هم با آن مخالفت کردند زیرا بازارشان کساد می‌شد درحالیکه کسب و کارها باید خود را به روزررسانی کنند و با شرایط جامعه خود را بازآفرینی نمایند.

زنگنه در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه ثبت سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی هزینه‌های زیادی برای مردم به همراه دارد، افزود: مقاومت سردفتران با این طرح به دلیل وجود تعارض منافع است یعنی آنها میان منافع خود و منافع مردم دچار تعارض شده‌اند و طبیعی است که هر صنف به دنبال حفظ منافع خود است.

منبع: مهر

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سردفتران وکلا مجلس شورای اسلامی کانون وکلا کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۱۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران در خط مقدم جبهه اقتصادی قرار دارند

نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری گفت: با توجه به جنگ تمام عیار اقتصادی استکبار جهانی با فشار و تحریم اقتصادی، کارگران در خط مقدم جبهه اقتصادی قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حجت الاسلام جواد جعفری شامگاه _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در همایش روز کارگر، اظهار کرد: برخلاف نگاه لیبرالیسم غرب که نگاه ابزاری به کارگران دارد، دین اسلام نگاه والایی به کارگران دارد که مصداق آن احادیث نقل شده از پیامبر گرامی اسلام و اهل بیت (ع) است که فرموده‌اند کار در جامعه اسلامی یک افتخار و منشأ عزت است.

وی با اشاره به سخنان گهربار رهبری که اگر حال کارگران جامعه خوب باشد حال جامعه هم خوب خواهد شد، افزود: کارگران قشر زحمتکشی هستند که به چرخه اقتصاد کشور کمک می‌کند.

حجت الاسلام جعفری خطاب به مسئولان خواستار رسیدگی به امورات کارگران شد و گفت: کارگران با جهاد اقتصادی خود ایران را در اوج اقتدار نگه داشته است.

منتخب مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: کارگران جامعه و خانواده‌های آنان برای کشور عزیز هستند و برخلاف نگاه لیبرالیسم غرب که نگاه ابزاری به کارگران دارد در دین اسلام نگاه والایی به کارگران وجود دارد که مصداق آن احادیث نقل شده از پیامبر گرامی اسلام و اهل بیت (ع) است که فرموده‌اند کار در جامعه اسلامی یک افتخار و منشأ عزت است از این‌رو در فرهنگ اسلامی کارگر یک جایگاه خاص دارد.

حجت الاسلام و المسلمین جعفری ادامه داد: امید می‌رود این برنامه‌ها بهانه‌ای برای تقدیر از جامعه کارگری، طرح مشکلات این قشر و فتح بابی برای حل این مشکلات باشد و کارگران نیز با مجاهدت در عرصه اقتصادی روز به روز به قدرت اقتصادی کشور اضافه کنند.

صدای کارگران در مجلس خواهم بود

نبی اله محمدی کاندیدای مرحله دوم دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه مجلس خانه تمامی اقشار جامعه من جمله کارگران است و نماینده‌ای از جنس مردم می‌خواهد نه اینکه به احزاب تمامیت خواه و انحصارطلب یا گرایش به دولتی‌ها داشته باشد.

کاندیدای مرحله دوم دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه زنجان و طارم با بیان این مطلب در همایش بزرگ جامعه کارگری، اظهار کرد: امروز امنیت شغلی کارگران اغلب زیر سوال است که اگر از سوی مردم به مجلس راه یابم، قطعاً وظیفه دارم حقوق کارگران را پیگیری نمایم.

کد خبر 750252

دیگر خبرها

  • اصلاح قانون تاسیس مدارس غیردولتی گرفتن مجوز برای مسئولان را محدود می‌کند
  • طغیانی:لغو معافیت مالیاتی به ضرر صندوق سرمایه‌گذاری ثابت است
  • پیگیری طرح وکلا در مساجد از سوی رئیس قوه قضاییه
  • فرار کانون سردفتران از شفاف‌سازی عملکرد مالی
  • تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • ادعای علیرضابیگی از مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد
  • استقرار تیم‌های دائمی اعضای مرکز وکلا در شهرک‌های صنعتی
  • مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد / دولت به وزرا می‌گوید استیضاح نشو، استعفا بده!
  • کارگران در خط مقدم جبهه اقتصادی قرار دارند
  • ادعای علیرضا بیگی از مخالفت احمدی نژاد با گشت ارشاد