Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالحسین دشتی روز سه‌شنبه به مناسبت ششم دی‌ماه روز دفاتر اسناد رسمی در جمع خبرنگاران فزود: با توجه به بررسی به عمل آمده از سوی کانون سردفتران و دفتریاران استان بوشهر هر یک از دفاتر اسناد رسمی استان بوشهر به طور میانگین روزانه چندین ساعت مشاوره حقوقی رایگان به مردم ارائه می‌دهند این درحالی است که هیچ تعرفه ای برای آن در نظر گرفته نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به فعالیت ۱۱۴ دفتر اسناد رسمی در استان بوشهر یادآور شد: دفاتر اسناد رسمی زیرمجموعه قوه قضائیه و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و در حقیقت سفیران حاکمیت در بخش خصوصی هستند که حاصل آن ثبت و توسعه سند رسمی، وصول وجوه دولتی، استحکام بخشی به روابط حقوقی افراد در جامعه و همواره مورد اعتماد حاکمیت و تضمین کننده آرامش و امنیت و اعتماد عمومی جامعه هستند.

دشتی اضافه کرد: عمده فعالیت اسناد رسمی تنظیم اسناد مربوط به اعمال حقوقی اشخاص است که در ارتقای نظم امنیت حقوقی افراد نقش بسزایی دارد و شخص سردفتر به عنوان متولی دفترخانه عهده دار این مسئولیت است که نقش آن در بسیاری از موارد هم شان قاضی دادگستری است.

وی ادامه داد: سندی که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می‌شود مانند احکام دادگاه دارای اعتبار ویژه و همانطور که حکم قضایی لازم الاجرا است سندی که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می‌شود نیز همین خاصیت و عملکرد حقوقی را دارا است و نقشی مهم در ایجاد نظم حقوقی دارد.

دشتی اظهار کرد: دفاتر اسناد رسمی به عنوان نهادی حقوقی با کارکرد حاکمیتی بدون تخصیص بودجه دولتی نماد وزین بخش خصوصی است که با توان سرمایه مالی و انسانی خود فعال و پویا در راستای نظم روابط حقوقی جامعه و کاهش دعاوی دادگستری گام‌های بلندی برمی‌دارد.

وی یادآور شد: هرچند در گذشته تمام سندها به صورت دستی تهیه و تنظیم می‌شد اما از شهریورماه سال ۹۲ تاکنون تمامی فرایندهای کاری دفاتر اسناد رسمی به صورت الکترونیک در سامانه ثبت آنی انجام و این فصل نوینی در تاریخ سردفتری است که توانسته در یک مدت زمان کوتاهی با ضریب امنیت بالایی نسبت به تنظیم سند رسمی به صورت الکترونیکی اقدام شود.

به گفته دشتی اشخاص می‌توانند با وارد شدن به سایت  my . ssaa.ir  بدون حضور در دفاتر اسناد رسمی، اسنادی را که در گذشته به نام خود تنظیم کرده اند، رصد و مشاهده کنند.

وی یادآور شد: امروز برخی افراد به دلیل آشنا نبودن با مسائل حقوقی با استناد به اسناد کاغذی و قولنامه در معاملات گرفتار می‌شوند.

دشتی با بیان اینکه قولنامه سند رسمی نیست و می‌تواند عواقب و مسئولیت حقوقی داشته باشد تاکید کرد: برای اینکه مردم دچار مشکل و فریب زیاده خواهان و افراد متخلف نشوند بهتر است اسناد معاملاتی خود را در دفترخانه تنظیم کنند.

رئیس هیات مدیره کانون سردفتران و دفتریاران استان بوشهر ادامه داد: در رابطه با پیش فروش آپارتمان‌ها مردم می‌توانند برای تنظیم سند پیش فروش واحد آپارتمان و یا سند تعهد بیع به دفاتر اسناد رسمی مراجعه و مالکیت خود را تثبیت کنند.

وی با اشاره به ماده چهار طرح تسهیل کسب و کار که در مجلس شورای اسلامی مطرح است  از  نمایندگان مجلس خواست در مورد این ماده طرح که برخی مجوزهای کسب و کار بنیاد سردفتری اسناد رسمی را هدف قرار داده و خسارات جبران ناپذیری در حوزه سردفتری و نظم عمومی و حقوقی جامعه به بار خواهد آورد، تجدید نظر کنند.

دشتی اضافه کرد: این طرح درصورتی که تصویب نهایی و به تائید شورای نگهبان برسد علاوه بر بیکاری جمعیت زیادی از سردفتران، دفتریاران و کارکنان دفاتر اسناد رسمی موجب افزایش جعل و کلاهبرداری در حوزه سند رسمی نیز می‌شود.

وی باتاکید براینکه نباید قواعد بازار کسب و کار را بر نهاد حقوقی اجرا کرد گفت: نهاد سردفتری پرخطر و پرحاشیه است و نیاز به دقت و دانش بالایی دارد و نمایندگان مجلس به جای اینکه به ساماندهی علت بپردازند به ساماندهی معلول پرداختند و برای ساماندهی لیسانسه های حقوق، قانون گذار آمده درب ورودی دفتر خانه و کانون وکلا را باز گذاشته و این معایب و مشکلاتی به دنبال دارد.

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران استان بوشهر اضافه کرد :این طرح نه تنها موجب اشتغال افراد تحصیل کرده رشته حقوق نمی‌شود بلکه بیکاری سردفتران و دفتریاران کنونی را نیز در پی دارد.

وی ادامه داد: اجرای ماده چهار این طرح موجب ورشکستگی صندوق بازنشستگی کانون سردفتران و دفتریاران می‌شود.

دشتی یادآور شد: سردفتران در ایام بازنشستگی یک ریال پاداش خدمتی ندارند در این شرایط حق این افراد است که فرزندان، خواهر و برادر خود را آن هم با شرایط خاصی از جمله اینکه دارای لیسانس حقوق  و شرایط لازم را داشته باشند به عنوان جانشین معرفی کنند.

به گفته دشتی در یک بازه زمانی با افزایش شمار بنگاه‌های املاک روبرو شدیم که این بنگاه‌ها به دلیل نداشتن توان مالی یا تعطیل و یا دچار رانت، دلالی و انحراف شدند ورود شمار زیادی از فارغ التحصیلان رشته حقوق، دفاتر اسناد رسمی را با همین مشکل روبرو می‌کند.

رئیس کانون سردفتران و دفتر یاران استان بوشهر در باره موضوع نقل و انتقال سند خودرو گفت: همچنان مراجعه به دفاتر اسناد رسمی برای گرفتن سند قطعی نقل و انتقال لزامی است، در این زمینه قانون وجود دارد و هیچ مرجع قانونی آن را نقض نکرده است، هر چند اختلاف نظر وجود دارد که باید با استفساریه مجلس و رجوع به قانون این اختلاف حل شود.

وی گفت: در هیچ یک از قوانین موجود کشور ادارات راهنمایی و رانندگی و موسسه رهگشا مسئول نقل و انتقال خودرو شناخته نشده است و وظیفه ادارات راهنمایی و رانندگی فقط تعویض پلاک و بررسی اصالت خودرو و شماره شاسی و موتور و غیره است و برگ سبز صادره از راهنمایی و رانندگی فقط در مورد تعویض پلاک و به عنوان شناسنامه پلاک خودرو است، ضمن اینکه نقل و انتقال مالکیت خودرو به موجب سند رسمی و از وظایف ذاتی و در صلاحیت دفاتر اسناد رسمی است.

برچسب‌ها بوشهر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور قوه قضاییه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بوشهر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور قوه قضاییه بوشهر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور قوه قضاییه کانون سردفتران و دفتریاران دفاتر اسناد رسمی نقل و انتقال استان بوشهر یادآور شد سند رسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۰۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهارمین دفتر خدمات الکترونیک قضایی شهر قروه افتتاح شد 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، علی رشیدی معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری کل استان در آیین افتتاح این دفتر اظهار کرد: کاهش مراجعه به دستگاه قضائی، تسریع در رسیدگی به پرونده و صرفه جویی در وقت و هزینه ،افزایش کارآمدی نظام قضائی کشور با افزایش نسبی سرعت، دقت و کیفیت و استفاده شهروندان از فرصت‌های برابر با رفع موانع اداری از اهداف توسعه دفاتر خدمات الکترونیک قضائی است.

وی بر همکاری هر چه بیشتر دادگستری ها با دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تأکید کرد و افزود: تکریم ارباب رجوع باید از اولویت های کاری دفاتر خدمات الکترونیک قضایی باشد.

این دفتر به آدرس شهرستان قروه، خیابان شریعتی، بعد از سه راه طالقانی، جنب فروشگاه افق کوروش به شهروندان قروه خدمات قضایی ارایه می کند.

شایان ذکر است که دفتر فوق چهل و سومین دفتر خدمات الکترونیک قضایی در استان کردستان است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903037

دیگر خبرها

  • تعلیق و لغو مجوز فعالیت ۲ دفتر خدمات مسافرتی در گیلان
  • رسمی؛ اسپورتینگ لیسبون قهرمان لیگ پرتغال در فصل ۲۰۲۳/۲۴ شد
  • افتتاح چهارمین دفتر خدمات الکترونیک قضایی در شهر قروه
  • دادستان کرمان خواستار ارتقا خدمات دفاتر قضایی شد
  • شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی تصویب شد
  • چهارمین دفتر خدمات الکترونیک قضایی شهر قروه افتتاح شد 
  • افزایش دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری در کردستان
  • جایگاه میرنوروز از نگاه ملی مغفول مانده است
  • برگزاری میز مشاوره حقوقی هفته سوم اردیبهشت از سوی پارک فناوری پردیس
  • الزام دارندگان پروانۀ دفاتر پیشخوان خدمات دولت به دریافت شناسه یکتا